Kataja Event

Vuosi 2021: toisenlaisia tapahtumia, turvallisia tilapäisratkaisuja

Kun korona vuonna 2021 perui tapahtumia ja sulki ovia, samalla se loi uusia tarpeita ja mahdollisuuksia – etenkin tilapäisratkaisuille kenttäruokaloista koronatestausasemiin ja pääsykoetelttoihin.

– Pääsimme turvaamaan julkisen sektorin ja teollisuusyritysten toimintaa. Asiakaslähtöisyys, tuotekehitys ja nopea reagointi toivat meille uutta potentiaalia samalla kun tapahtuma-käsite laajeni ja monipuolistui, toteaa Kataja Eventin operatiivinen johtaja Anssi Kataja.

Helsinki Biennaali 2021

Helsinki Biennaali 2021 toi korkeatasoista nykytaidetta merelliseen Helsinkiin.

Vuoteen 2021 lähdettiin toiveikkain mielin: viimeistään kesällä kaikki on niin kuin ennen koronaa. Vaan toisin kävi. Monet isot festarit ja juhlatilaisuudet peruttiin kokonaan tai siirrettiin eteenpäin.

– Ihan kaikkea korona ei sentään kalentereistamme pois pyyhkinyt. Esimerkiksi Asuntomessuilla Lohjalla, Kuninkuusraveissa Seinäjoella ja Jyväskylässä, Secto Rally Finlandissa Kataja Event oli mukana – kuten niin monta vuotta aiemminkin.

Kun sisätilojen koronaturvallisuus aiheutti huolta, suomalaiset hakivat elämyksiä ulkoa. Esimerkiksi Helsinki Biennaali 2021 toi korkeatasoista nykytaidetta merelliseen Helsinkiin ja Kaivopuiston lentonäytös kansainväliset ilmailun tähdet pääkaupunkiseudun taivaalle. Näihin molempiin Kataja Event suunnitteli ja toimitti tapahtumarakenteita.

Poikkeusoloissa jo arkisetkin toiminnot ovat edellyttäneet tilapäisratkaisuja.

– Tampereelle Fimlabille suunnittelimme ja toteutimme koronatestausaseman, jonka kapasiteetti oli jopa 600 näytettä per päivä, ottaa Anssi Kataja esimerkin.

– Myös pääsykokeiden koronaturvallisuutta varmistettiin Kataja Eventin teltoilla, joissa kokeisiin osallistuvat pystyttiin sijoittamaan riittävän etäälle toisistaan.

Teollisuusyritykselle vuosihuolto on elintärkeä massatapahtuma

Etukäteen tarkkaan suunniteltu, tiukasti aikataulutettu vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa yhteen paljon väkeä – asiantuntijoita ja ammattilaisia jopa eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi noin 500 työntekijän Fortumin Loviisan voimalaitoksen 10 viikkoa kestäneessä vuosihuollossa väkimäärä voimalaitoksella lähes kolminkertaistui.

– Teollisuuden seisokkeja ei voida peruuttaa tai pitkälle siirtää edes koronan vuoksi: vuosihuollot on tehtävä ajallaan, jotta yrityksen toiminta voi jatkua. Telinekataja-konsernin emoyhtiön, Telinekatajan kanssa toteutimme teollisuusyritykselle koronaturvallisia ratkaisuja jo syksystä 2020 alkaen, kertoo Anssi Kataja.

Esimerkiksi Outokummun Tornion tehtailla koronan torjuntaan suunniteltu ns. kuplamalli jalkautui 2,5 viikon tiivistahtisessa seisokissa lähelle työkohteita sijoitettuina kenttäruokaloina, joissa pienempiin ryhmiin jaetut omat ja alihankkijoiden työntekijät ruokailivat omissa ”osastoissaan” – väljästi ja koronaturvallisesti. Tilapäisratkaisut suunniteltiin, rakennettiin ja purettiin avaimet käteen -palveluna.

– Korona-aika on tuonut teollisuudelle tutuksi tilapäisrakenteiden mahdollisuudet. Uskon, että pilottiprojektit saavat jatkoa: vuosihuollossa lähelle tapahtumapaikkaa sijoitetut palvelut – kuten tauko- ja ruokailutilat – tuovat tuottavuutta ja turvallisuutta, kun vältetään siirtymät isoilla tehdasalueilla, kiteyttää Anssi Kataja.

Myös pääsykokeiden koronaturvallisuutta varmistettiin Kataja Eventin teltoilla

Pääsykokeiden koronaturvallisuutta varmistettiin Kataja Eventin teltoilla, joissa kokeisiin osallistuvat pystyttiin sijoittamaan riittävän etäälle toisistaan.