Kataja Event

Katettu MM-kisakatsomo toi urheiluhuumaa Starkin pihamaalle

Kataja Event toteutti Starkin Tampereen Nekalan toimipisteelle tapahtumateltan, jonka alla Stark järjesti asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen jääkiekon MM-kisakatsomon.

– Teltta palveli hyvin ja asiakkaamme olivat erittäin tyytyväisiä. Tämän kaiken mahdollisti se, että teltan suunnittelutyöt hoidettiin huolellisesti ja niin teltan pystytys kuin purkukin tapahtuivat molemmat aikataulussa, kehuu Starkin Rent-avainasiakaspäällikkö Petri Kankkonen.

Starkin pihamaalle pystytettiin tapahtumateltta
– Tätä alettiin suunnitella heti kun varmistui, että Tampere tulisi olemaan Helsingin lisäksi toinen isäntäkaupungeista.

Toukokuussa 2022 seurattiin jälleen jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja. Toinen toistaan jännittävämmät ottelut huipentuivat finaaliin, josta Suomi otti kullan kotiin. Kiekkokansa kokoontui kisakatsomoihin ympäri Suomea – niin myös Starkilla. He halusivat tarjota asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen mukavan ja mutkattoman tapahtuman, jossa peleistä voitaisiin nauttia porukalla, katetulla alueella. Idea oli kypsynyt jo muutaman vuoden ajan.

– Tätä alettiin suunnitella heti kun varmistui, että Tampere tulisi olemaan Helsingin lisäksi toinen isäntäkaupungeista. Itselläni on taustaa tapahtumatuotannon puolella ja siksi osallistuin projektiin enemmän kuin mielelläni. Kataja Eventin väki oli jo ennestään tuttua, joten tiesin heti keihin ottaa yhteyttä, Kankkonen avaa.

Tuttuun toimijaan on helppo luottaa

Starkin tilaama teltta oli kooltaan 288 m2. Sen suunnitteluun kului Kataja Eventiltä muutama työpäivä ja asennukseen sekä purkuun kolme työpäivää. Asennuksessa ja purussa hyödynnettiin tarkoin valittua alihankkijaa. Teltassa katsottiin kaksi pelinäytöstä ja järjestettiin ruokailu. Rakennelma oli paikallaan kaikkinensa reilun viikon ajan. 

Varsinaisia erityisvaatimuksia teltan suhteen ei ollut; sen tuli olla riittävän korkea ja yleisilmeeltään siisti. Tärkeintä oli, että teltan alle saatiin mahtumaan kuvaruutu ja siirreltävä katsomo, ja että kaikki voisivat seurata pelejä esteettä. Toteutusta helpotti ja suoraviivaisti se, että toimijat olivat toisilleen entuudestaan tuttuja. Keskusteluyhteys oli koko ajan avoin ja ymmärrys molemminpuolista.

– Projektin alussa käytiin yhdessä läpi mahdollisia telttavaihtoehtoja. Päämääränä oli, että Starkin suunnittelema sisustus puhuisi samaa kieltä meidän telttaratkaisumme kanssa. Kun sopiva vaihtoehto löytyi ja projekti lähestyi, keräsimme kaluston kokoon varastolla ja lastasimme rekan valmiiksi asennuksesta ja purusta vastaavaa alihankkijaa varten, kertoo Kataja Eventin Production Manager Tommi Ranta.
 

Ihmiset tekevät tapahtuman

Projekti meni kaikin puolin hienosti, ja sekä Starkilla että Kataja Eventillä ollaan tyytyväisiä. Aikataulut olivat tuttuun tapaan tiukkoja, mutta virheiltä vältyttiin kokemuksen tuomalla varmuudella. Starkilla kiitellään Kataja Eventiä ammattitaitoisesta toiminnasta. 

Onnistuneessa telttaratkaisussa on Kankkosen mukaan aina huomioitu niin toimivuus kuin turvallisuuskin. Tilaajan on voitava luottaa, ettei teltta lähde ensimmäisen tuulenpuuskan mukana tai notkahda tai romahda kesken tapahtuman. Kaluston on täytettävä kaikki asianmukaiset säädökset, standardit ja vähimmäiskriteerit. 

– Oli mukavaa olla luomassa tätä hienoa yritystapahtumaa. Kiitos Starkille luottamuksen osoittamisesta ja siitä, että saimme toteuttaa tämän projektin. Toivottavasti kohtaamme yhteisten projektien merkeissä taas lähitulevaisuudessa, Ranta toivoo.

– Tämäkään tapahtuma ei olisi ollut mitään ilman ihmisiä. Haluammekin kiittää kisakatsomosta nauttineita asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme sekä tietysti Kataja Eventin osaavaa väkeä. Tästä on hyvä jatkaa, Kankkonen päättää.

Teltan alle saatiin mahtumaan siirreltävä katsomo